så blev man bjuden på grillparty...

Det blev en "dagens" nere på paviljongen tillsammans med E & ljuva A. Vi svenskar är bra roliga. Uteserveringarna är i pricip fulla men det är så kallt att det ilar i hela kroppen. Men ute ska vi sitta, det är ju vår.

Helt ovetande var jag bjuden på grillpartaj, det tackar man inte nej till. Min kära är ute på jobb så honom får vi inte se ikväll, tyvär. Ett mysgrillparty är vad det blir, alltså bekväma skor och storkoftan åker på.

Jag bjuder till på en liten bild så här på Valborg...

top/tunika från Saint Tropez
jeans från Miss sixty
skor från Keds
armband från Dyrberg/Kern och Snö

storkoftan kommer från Vila

Neeeej!!! Kameran ville inte längre, slut på batteri....typiskt...


fin klänning...

En fin klänning att bära till fest. Jag gillar ryggen som bjuder på något annorlunda. Klänningen kommer från asos.

En planerad resa närmar sig. En planerad resväska är då bra att ta med sig, det ska börjas i tid...

image108


valborg...

I morgon är det Valborgsmässoafton, vad gör man då? För bara några år sedan betydde det gallej för hela slanten. Nu när jag har blivit äldre och mycket klokare betyder det ett glas vin i solen(förhoppningsvis) och lite god mat.
Nu väntar en god natt...

härliga pasteller...

Jag blir alltid barnsligt förtjust i pasteller så fort våren kommer, inga undantag den här våren. Bleka, skitiga pasteller är det jag gillar bäst. Jag har därför en superskön top/tunika från Saint Tropez idag som är så där härligt pastellig i aprikost. Mina gamla grå jeans från förra året åker på med en upprullad kant, kilklackar från Vagabond och så är man klar, härligt att våren är här...

Ikväll är det Ljuva A´s tur att stå för middagen, vad kan det bli för gott?





är det kört igen?

Har gått och nypt i den här ett tag nu och jag kan inte finna ro om den inte hänger i min garderob inom en snar framtid. Jag tycker väldigt mycket om den och jag vet precis hur jag ska matcha den med upprullade slitna jeans och sandaler. Det är ett dyrt märke men plaggen ger så mycket mer än att bara vara något man tar på sig. Jag är åter igen såld på Odd Molly...

image107
Bild: Oddmolly.com


snart går flyttlasset...

Kartonger klättrar på våra väggar men det är hanterbart, det är inte långt kvar nu. På fredag kan det första lasset vara på väg eller på lördag. Jag längtar, om det är någon som har missat det.
Jag har förälskat mig i en lampa och eftersom jag får en liten slant tillbaka på skatten så kanske jag får den av mig själv, om min kära tycker om den förståss.
Lampan kommer från Italienska Kartell och är gjord i plast. Jag gillar mixen mellan gammalt och nytt.
Jag vill ha den i transparent...

Kartell - bordslampa Bourgie - Klicka på bilden för att stänga

Bild: rum21.se

jag ska klara det...

Gav mig iväg på en lång löparrunda igår. Det blev 25 km.
Idag känns benen en aning möra eller kanske inte bara en aning. De är tunga men nog ska jag ro det här i hamn. Stockhoolm har så härliga rundor att bjuda på att man lätt glömmer hur trött man egentligen är. Djurgården är bra vackert, flowet infinner sig och jag skulle kunna springa hur långt som helst.

Vilar idag och imorgon sedan är det bara att köra igen...
33 dagar kvar...


american pancakes...

Sitter och slösurfar och väntar på E som ska komma över, vi ska göra pannkakor till frukost. Ännu en dag som bjuder på klarblå himmel, det är verkligen som spa för själen. I går njöt vi av den första fikan på uteservering, solbrillor och latte, äntligen är vi här.
Promenanden hem  var en enda härlig vårkänsla. Jag bor i en väldigt vacker stad, ingen tvekan om det.

image104

image105

årets första...

Idag var det dags att inviga årets första frukost utomhus. Ljuvligt att sitta ute klockan nio och solen värmer. Drömmer mig lite längre fram ca. 6 veckor, då minsann är inte denna outfit helt fel...

image102

Bild: forever21, ellos, H&M, net-a-porter


idiotiskt eller hur kul som helst...

Jag har fått tag i en startplats till årets marathonlopp. Jag skuttade av glädje en stund. Sen slog det mig, träna. Träna!!! för guds skull. Nu är det intensivträning som gäller. Hur man klarar en mara efter 5 veckor. Jag har gett mig tusan på att klara det. Envis, jajo det är jag.


den där soffan...

Jag säger då det... Här står vi med en finfin lägenhet och en väldigt fin soffa. I söndags var vi på besök i vår nya lya med tummstocken i högsta hugg. Vi börjar mäta och inser ganska snabt att soffan vi beställt och som kommer om ca 3 veckor är för stor. 3.20 lång är soffan och det finns inte en hel vägg som är över 2.50.

Jaha.. Vad gör man nu då? Det löser sig, som allt annat...


idag ska det ske...

Vi ska få komma in i vår nya lägenhet. Måttstock och anteckningsblock ska vara med. Det ska bli så spännande. Igår var det en slappdag ute i sjöstaden i goda vänners lag. En effektiv löparsväng dit följt av en timmes powerwalk gjorde susen. God mat och en massa vin blev det också. Singstar blev det också, kanske inte riktigt min grej men vad gör man inte, ibland får man bjuda på sig.

en bra dag...

En bra start på en dag som kommer att bli toppen. Det ska skyltas om och efter allt kursande de senaste dagarna sprudlar idéerna.

Tittade ut genom fönstret och vad ser jag? Det är små gröna knoppar på trädet utanför, finns det något härligare. Nu har vi en lång ljus tid framför oss.
En långprommis till jobbet får det bli idag. Prommisar är bra, så mycket som löser sig under en sådan...


en liten vårkänsla...

I dag sken solen, gatorna var torra och luften doftade vår. Äntligen!! Jag och E sprang och sprang och tusan vad vi sprang, 6 km på 25 minuter, nedrans vad snabbt det gick.
På kvällen var vi bjudna hem till L, så god mat vi fick. Marrängswissen var smarrig men portionen hade kunnats halverats.

I och med vårkänslan kände jag inspirationen komma smygandes att sätta ihop en våroutfit. Jag ska försöka få till något sådant i morgon, kanske inte ska gå ut fullt så avklädd men vinterjackan får numera stanna hemma.

image101

Bild: topshop samt netaporter

på kurs med kurt...

I går var det kusr igen. Jag känner mig fullproppad med idéer nu. Stylingtips en hel dag. Vi fick en hel genomgång av färglära, mycket intressant och lärorikt. Nu är det bara att öva öva öva...

Jag fick lära mig att jag kan ha grönt, jag äger inte ett grönt plagg och tycker inte speciellt mycket om grönt heller så jag struntar nog i att jag kan ha det.

Idag ska jag springa en långrunda, möta upp E och sedan njuta av en middag hemma hos L som ska lämna oss för ett par månader. En spännande praktikplats i Indien väntar på henne.

Ciao...

flyttkartonger...

Då var de första kartongerna packade. Nu känns det på riktigt. Det är inte alls långt kvar.
Jag längtar verkligen till vi får packa upp dem och fylla alla våra skåp, som om de kommer att fyllas. Listan på köksartiklar är lång för att vi ska  få ett komplett kök, äger inte ens en elvisp.

Kanske vi ska ha en elvisp??


                                                                                                          


Bild:dualit.com

drömmar om det nya hemmet...

Bloggtorka tror jag bestämt att det kallas. Jag har inte känt någon inspiration till att skriva här men nu så ska vi se om det kan bli något.
Mitt liv ser inte så annorlunda ut nu som då. Jag drömmer om mitt nya hem och kommer på nya saker hela tiden som behöver finnas i tex. vårat kök.
En moccamaster skulle inte vara helt fel. Ett X antal koppar i veckan kräver en rejäl apparat.




Bild: netonnet.se


syjunta nästa...

Nu ska det sys. Kanske vi har en ny designerduo på framfart? En symaskin kom fraktandes från Dubai, snälla L tycker att vi ska sy våra egna kläder. =)
Jag måste säga det att plaggen du sydde L var så fina, klänningen är en dröm faktiskt.
Nu ska det ut och letas mönster så att vi får fram en kollektion till nästa modevecka, hm någon som tror på det?
I kväll är det middag i vanlig ordning med familjen Å-H och det är min kära som står för matlagningen, spännande.

Ungefär så här kan man säga att klänningen ser ut som L har sytt...


image100
Bild: kanal5.se/stylebykling


borta bra men hemma bäst...

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen.. det är det faktiskt. Vi har haft en skön helg med snowboard och skidåkning. Det är även offentliggjort att jag och pappsen ska åka vasaloppet 2009. Det var min lilla 50års-present.
Nu är det helvändning. Läxan ska bli klar på en timme sen är det kurs för min del. Jag avslutar dagen på mitt älskade jobb. Det är bra att komma iväg några dagar, som en uppladdning.

Ha en bra dag...

RSS 2.0